40% av hundarna lider av övervikt

För 5 år sedan led uppskattningsvis 30% av Sveriges hundar av övervikt, idag lider ca 40% av övervikt.

Det visar undersökningar som Royal Canin låtit göra. Det är skrämmande att fetman forsätter öka bland hundar och på mindre än 5 år har fetman ökat med 10%. Om det fortsätter så här så är snart hälften av Sveriges hundar överviktiga!

Ett djur som väger upp till 15% mer än sin normalvikt är överviktig, allt däröver är fetma. Man brukar säga att övervikt är handikappande medan fetma är en sjukdom. Övervikt och fetma uppstår när den energi som tas in via foder och godbitar överstiger den energi som förbrukas av kroppen. Energin som kommer via proteiner, fett och kolhydrater i fodret lagras som fett i kroppen när den inte används. Det finns även sjukdomar som ger övervikt.

Övervikt hos katt och hund

Våra hundar och katter blir allt fetareDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.