Kennel Black Orangés representerar rasen Pomeranian på Tjolöholms slott år 2014

_Tjolöholm

Igår mottog Kennel Black Orange’s ett tackbrev från Tjolöholms Slott med inbjudan att medverka på nästa års Skördefest och presentera rasen Pomeranian.

Tjolöholms Slott skriver: Ett stort tack för er medverkan under skördefesten på Tjolöholms slott 2013!

Vi har fått mycket positiv respons från både utställare, besökare och vår medarrangör LRF. Inspirationen att fortsätts utveckla arrangemanget inför nästa år är stor.
Vi är mycket nöjda med att arrangemanget blivit så populärt och uppskattat. LRF och Tjolöholm har redan börjat planeringen inför nästa års skördefest, där vi vill utveckla konceptet ännu mer. Mycket lovande med många nya och roliga idéer.

Vi vill redan nu välkomna er till Skördefest på Tjolöholms Slott 2014! Vi hoppas ni vill medverka då och bidra till att utveckla vår skördefest!

Det är en stor ära för Kennel Black Orange’s att som enda kennel för tredje året i rad få presentera rasen Pomeranian på Tjolöholms Slott. Där Grevinnan Blanche Bonde för ca 100 år sedan födde upp sina historiska Dvärgspetsar som rasen hette på den tiden. Grevinnan Blanche Bonde på Kennel Tjolö på Tjolöholms slott i Kungsbacka kommun, startade i början av 1900 talet uppfödning av Pomeranian. Grevinnan var den första uppfödaren i Sverige att importera rasen från England, hon födde framförallt upp svarta Dvärgspetsar. Grevinnan födde upp flertalet Champions och var mest framgångsrik med sina spetsar under 1920-talet. Grevinnan var förtjust i hundar och redan år 1924 kom hon att bli den uppfödare som tog in den första Cairn terriern till Sverige, det var en tik vid namn Tincy of Gleidmir och den importerades från Storbritannien.

grevinnan

 

 

 

 

 

 

Grevinnan Blanche Bonde på tidigt 1900 tal

 

 

 Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.