Hård uppfostran av hund?

En hund av ”kamphundstyp” modell större blev igår uppfostrad med hård hand på centralstationen i Göteborg.

En person med en mindre hundvalp som besökte centralstationen vid lunchtid berättade för oss: om hur en kille i dryga 20-års ålder tog tag i sin hund i kinderna/nackskinnet lyfte upp den i luften, slängde hunden på rygg på stengolvet och knäade den i bröstkorgen för att hunden började skälla och dra mot den mindre hunden som passerade.

För oss låter inte detta som ”normal” uppfostran och det är ekipage som dessa ovan som utgör en fara för andra hundar och hundägare. Nu lyckades ju killen hålla ned sin hund så den inte hann gå till utfall men det hade kunnat sluta med att den lilla valpen hade blivit ihjälbiten och ägaren skadad……..

En del anser säkert att hundägaren borde anmälas och inte få ha hund men i situationen ovan har vi förståelse för att valpens ägare avlägsnade sig från platsen fortast möjligt av rädsla……Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

3 svar på Hård uppfostran av hund?

 1. ScarlettA skriver:

  Eh alltså, för att en hund skäller och drar mot en annan hund betyder inte det att hunden skulle bita ihjäl den? Eller det kanske var pga att hunden var en kamphundtyp som ni tror att den skulle döda? Riktigt fegt att bara gå där i från och och gå fram och skälla ut ägaren för att den misshandlar sin hund och ringa polisen.

  • dognewss skriver:

   Som vi skrev så finns förståelse för att hundvalpens ägare reagerade som den gjorde. Det är inte alla som vågar gå fram till en stor hund, många som äger mindre hundar kan vara rädda för större hundar, jag har själv stor respekt för större hundar och går absolut inte i närheten av en främmande hund i dag efter alla incidenter med hundägare som inte klarar av sina hundar

 2. Sara skriver:

  Nog för att man kan använda hårda (men kärleksfulla!) metoder när man uppfostrar sin hund, men att misshandla den och skrämma den till ”lydnad” är bara fruktansvärt. Kamphunden kommer att utgöra en större fara i framtiden då ägaren med sin metod tydligt visat att hunden inte kan lita på människor.
  En hund gör aldrig fel i sina ögon, vill ägaren inte att hunden ska göra utfall så ska denna träna sin hund att kunna va i liknande situationer och ändå känna sig trygg. En hund som gör utfall mot andra känner sig inte trygg eller säker och gör därför utfall för att försvara sig – en helt naturlig reaktion för vilket djur som helst som känner sig hotat och inte kan fly.

  För j*ligt att hunden straffas för att ägaren inte ägnat tiden åt att lära den vad den behöver!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.