De tjänar på att ditt djur är sjukt

Några riskkapitalbolag har under de senaste året köpt upp flera djurkliniker i landet, personerna bakom företagen täljer guld……

Nu talas de om att dessa bolag utnyttjar sjuka husdjur för att tjäna miljoner. Veterinärkostnaderna skall enligt försäkringsbolaget Agria och Sveland ha stigit med upp till 16% under de senaste året. Man talar om att det utförs allt fler undersökningar och provtagningar än tidigare vilket får som följd höjda försäkringspremier för djurägarna.

Fidelio Capital AB och Valedo Partners Fund II AB  har köpt upp ca 60 procent av den svenska djursjukvården de senaste två åren och tillsammans äger de nu 81 djursjukhus och djurkliniker i Sverige.

Vi på Dog News vänder oss i första hand till privatägda kliniker så som Salihs Veterinärpraktik Tel: 0300-27812 mellan kl. 07:30-09:00 och veterinär Gustaf Elsing på Lerums Djurklinik

En bra och pålitlig veterinär är guld värd för dig som djurägare, på en liten klinik får du för det mesta en mer personlig kontakt med veterinären och du kan känna att ditt djur är i trygga händer!

Så sent som för 2 timmar sedan ringde veterinären på Lerums Djurklinik upp oss och önskade God Jul och Gott Nytt År, vi har aldrig varit med om det tidigare!

Så kapade bolag den svenska djurvården

Djurägare: ”Någon tjänar ju pengar”

 Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.