21% bryter mot djurförbud

Landets länsstyrelser har de senaste åren gjort 693 kontroller av personer med djurförbud. Av dessa hade 145 personer djur trots att de inte får. 21 procent bryter mot djurförbuden, visar en granskning som SVT gjort.

1.828 personer i Sverige har  just nu djurförbud. Övervägande delen är personer med sällskapsdjur.

En kvinna i Östra Göinge fälldes den senaste veckan för att upprepade gånger ha brustit i sin djurhållning och fick en ovanlig dom. Om någon som äger ett djur låter kvinnan ta hand om det, trots att denne känner till att kvinnan har djurförbud kan länsstyrelsen omhänderta djuret!

Många bryter mot djurförbud

Se nyhetsklippDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.