Ny medicin mot skotträdsla

3e1822c685d5e0fa

Medicinera eller åka till en stuga långt ute på landet, det är mångas ”öde” idag på nyårsafton för att skydda sina hundar mott skotträdslan av alla raketer.

För att få utskriven ett lugnande preparat till din hund måste du besöka veterinär, de peraparat som skrivs ut kan ha biverkningar. Vi har själv provat ge en av våra hundar ett utskrivet preparat som i själva verket var till för människa. Vår hund reagerade med kraftiga biverkningar och var om möjligt ännu mer rädd och blev halvt om halvt galen så vi kommer aldrig någonsin igen att ta till någon slag av dessa receptbelagda mediciner mot skotträdsla.

I går stod att läsa i en artikel om en ny medicin som är på väg, en ny typ av medicinering som rekommenderats av Sveriges Veterinärförbund. Den nya lugnande medicinen gör hunden dåsig samtidigt som den bidrar till att dämpa hundens ljudintryck.

GOTT NYTT ÅR

Ny medicinering hjälper hunden i nyår

Så får du hunden nyårslugn

 



Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 svar på Ny medicin mot skotträdsla

  1. Carolina skriver:

    Vi testar dap i vägguttaget. Känns hittills som att det har en lugnande inverkan på hundarna. Eldprovet blir ikväll, nyårsnatten. Hoppas att hundarna kommer att hålla sig lugna och må bra!

    • dognewss skriver:

      Vi provade det ett år men såg ingen skillnad. Nu har vi inte den skotträdda hunden kvar så i kväll blir det spännande att se om någon alls reagerar. Gott Nytt År!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.