Göra pudel av hundlatrinerna

pudelFör några veckor sedan skrev vi om Umeå kommun som genom att ta bort samtliga hundlatriner runt om i Umeå ville spara 800 000 kronor under år 2014.

Vi skrev att det kan gå så långt att hundägare fromligen skiter i att plocka upp efter sin hund då kommunen ”skiter” i hundägarna….. och vi fick alldeles rätt…folk skiter i att plocka upp och bryter hejvillt mot lagen….men vem bryr sig 😉 sopbergen av färgglada hundbajspåsar växer nu på de ställen där det förut stod hundlatriner…

Peder Westerberg skriver på sin blogg ”Vi i Folkpartiet var med och beslutade om borttagningen av hundlatrinerna och det är bara att erkänna att det var inget bra beslut. Nu kommer det att vara svårt att ändra tekniska nämndens beslut och därför är vårt förslag från Folkpartiet att införa hundskatten igen. Helst skulle jag vilja göra en riktig pudel i ärendet.”

Politiker pudlar om hundskitenDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Göra pudel av hundlatrinerna

  1. Carolina skriver:

    Jag har försökt få ”min” kommun att sätta upp några hundlatriner runt om där jag bor.
    Jag bor i ett litet samhälle men på sommaren svämmar det över av sommargäster som både campar och som har sommarstugor. Vi bor även granne med Sweden Rock Festival, men det enda jag fick till svar var att man inte behöver plocka upp om man inte befinner sig på ett ”detaljplanerat område”! Så, men andra ord så kan alla hundägare rasta sina hundar på festivalcampingarna och festivalområdet och strunta i att plocka upp. Det ser ju bra ut för kommunen… Men när Drottningen skulle komma på besök så gick anställda och plockade cigarettfimpar i hela stan…

  2. Pingback: Det sket sig för kommunen – hundlatrinerna kommer tillbaka |

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.