My Dog, Västtrafik och hundar

En av Nordens största hundutställningar är till ända och det har varit fler hundar i Göteborg än någonsin, men på Västtrafik var det nolltolerans som gällde.

Många hundar i stan betyder också att en del hundägare väljer att åka buss, tåg och spårvagn, men på Västtrafik hade man ingen förståelse för detta. Två hundar per buss gäller men bara om de har samma ägare, annars får man vänta på nästa buss! Tänk Er då 8000 hundar i stan och om alla skulle välja att åka buss 😉

Man kan tycka att en stad som Göteborg med ett redan så skamfilat rykte med alla mutskandaler och annat skulle visa lite Good will en helg som denna, men inte Västtrafik ….nej här håller man stenhårt på reglerna även om det är upp till varje chaufför att besluta om de tar mer än en hund per buss. Det gäller att visa auktoritet och stå upp för sin buss så man får vara ”chef” och bestämma, sedan att resenären får vänta det bryr man sig inte om, ordet service existerar inte idag.

Vi mottog detta email från en besviken hundägare:

Igår hade jag efter en hel dag på My dog tillsammans med alla härliga hundvänner tänkt åka med buss 100 från Göteborg till Borås. Jag blev direkt och mycket otrevligt nekad av chauffören att åka med, pga att det redan var med en hund på bussen. Jag upplyste honom om hundmässan och att det är många hundar i stan och säkert extra många som ska åka buss denna helgen. Jag kände mig som en brottslig! Hemskt! Ringde Västtrafik som sa att de är sådana regler, men när jag läser reglerna är det upp till föraren. Ska det verkligen vara så? Nästa busschaufför hade inga problem med flera hundar på bussen.
En vän till mig som har en hund av större modell, blev helt avvisad från bussen, då föraren ansåg att den var för stor!!
Är det inte meningen att alla vi hundägare ska kunna åka kollektivt? Man vet ju aldrig om man kommer fram i tid!
Mvh. Cecilia och Cavaliererna Milla och Mållgan.Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.