5% färre hundar registrerades år 2013

En minskning med 5% av nyregistrerade hundar hos Svenska kennelklubben skedde under år 2013.

Vad minskningen av nyregistreringarna beror på vet man inte men en av orsakerna kan vara att priset på en renrasig oregistrerad hund inte ligger mycket lägre än en registrerad hund. Allt fler väljer att avla på renrasiga hundar men låter av en eller annan orsak bli att registrera den vid Svenska kennelklubben. Under 2013 registrerades 50 497 nya rashundar i Sverige, vilket är en minskning med fem procent från år 2012.

Detta fenomen såg man i Danmark för bara några år sedan, då Danska kennelklubbens regelverk var så ”krävande” att uppfödare av en eller annan orsak valde att gå ur eller tvingades ur klubben. Trots allt så lever ju klubben på sina medlemmar och behöver dessa för att få in pengar på registreringar osv.

De 20 mest registrerade raserna år 2013
1.Labrador retriever (2 275 st)
2.Jämthund (1 935 st)
3.Golden retriever (1 809 st)

Skifte i hundtoppenDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.