Allt fler smugglar in hundar illegalt

Det ligger massor med pengar i hundförsäljning vilket har fått allt fler personer att smuggla in hundar illegalt till Norden.

På jordbruksverket uttrycker man sig att det bara är toppen av isberget vi ser som åker fast.

Vi skrev i höstas om de svenska paret, en kvinna och en man kom sent en kväll i en svenskregistrerad svart Volvo till Oslo, med bakluckan full av smuggelhundar från Vitryssland.

De första 8 hundarna saknade gilitga införselbevis och blev omhändertagna av Mattillsynet i Norge. Valparna hade annonserats ut via finn.no till priset av 13 000 nok, sammanlagda värdet på valparna översteg 100 000 nok.

Nu skriver svenska tidningar om att paret ålades att betala nästan 100 000 norska kronor. Dels i tullavgifter men också kostnader för frakt, veterinäravgifter och annan hantering av Mattilsynet. ”Att de var beredda att betala en så stor summa för att få tillbaka valparna kan betyda att det är ”big business” bakom”

KÖP DIN HUND AV EN SVENSK UPPFÖDARE – att köpa en illegalt importerad hund medför stora risker för dig och även hunden, valpen kan bära på allvarliga sjukdomar som kan smitta till andra hundar och människor!

Julklappsvalpen fick avlivas

Åkte fast för smuggling av valpar

”Är bara toppen på ett isberg”Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Allt fler smugglar in hundar illegalt

  1. Pingback: Anonym

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.