SPETSHOPPET – för raserna Klein- och Mittelspitz

spetshoppet bild dognews

Lördagen den 22 februari arrangeras inofficiell ras-agility i Halmstad Hundarena, klasserna blir agility, hopp och tunnelklass, samtliga klasser storlek small och medium.

På facebook hittar man Evenemanget genom att söka: SPETSHOPPET KLEIN- OCH MITTELSPITZ Intresserade som inte har facebook kan skicka mejl till: kytler@telia.com

Om man har Klein- eller Mittelspitz som inte tävlar agility eller om man funderar på att skaffa någon av dessa raser är man också välkommen att besöka SPETSHOPPET för att lära känna rasen och träffa fler intresserade.

TYSK SPETS – Klein- och Mittelspitz

De tyska spetsarna är Mellaneuropas äldsta hundtyp och många andra raser har sitt ursprung i dessa, deras ursprungliga uppgift var att varna för fara när främlingar nalkades.

Vill man ha en trevlig sällskapshund eller en smidig hund av mindre storlek att vara aktiv tillsammans med så finns alla möjligheter till det, de tyska spetsarna är med på det mesta och är mycket trevliga att samarbeta med inom agility, lydnad, freestyle, rally och mycket annat inom hund.

Klein- och Mittelspitzar kännetecknas av den yviga svansen som ringlar upp över ryggen, de små spetsiga och tätt sittande öronen, pigga ögon och en lång vacker päls i många olika färgvarianter.

 Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.