Missing Dog hjälper hundar att hitta hem

29756

Gruppen Missing Dog är en grupp människor som hjälper hundar som sprungit bort att hitta hem igen.

Missing Dog Skåne har fullt upp, de letar efter tex Molly som försvann på nyårsafton då ägaren rastade den precis runt 12 snåret. Missing Dog arbetar på samma sätt som Missing people. Människor med lokalkännedom lägger upp sök och ansluter sig till frivillig skallgång när hundägare ber om hjälp.

De flesta fall där hunden kommit bort beror på ägarens slarv, det går inte att tex binda sin hund utanför en affär utan uppsyn, eller att låta sin hund springa lös på promenader. Hundar kan plötsligt bli skrämda och springa iväg. Men det finns också en hel del hundar som blir stulna, tex för 4 år sedan försvann hunden Emily från uppfödaren i Hyllinge, där hade någon klippt upp ett hål i hundgården.

Så ta vara på Era hundar, håll dem kopplade och under sådan uppsyn att de inte kan springa iväg. Använd sunt förnuft och lita inte på att Du tror att Din hund aldrig skulle ge sig iväg!

Missing Dog spårar hundar på viftDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.