Baksidan av facebook och dess enorma spridning

Facebook i all ära men det finns en baksida som kan få ödesdigra följder för den person som blir uthängd på facebook.

Just nu sprids en status om en hund som skall ha blivit dödad av en person som inte ägde hunden. Statusen har blivit delad över 5000 gånger på bara några dagar. Personen som blir uthängd är 22 år och lever under skyddad identitet. Hon skall nu ha blivit dödshotad och polisen är inkopplad.

Dog News har varit i kontakt med den person som skrivit statusen, hon svarar oss så här: ”lånade ut stella i okt på prov för att hon sen skulle ev köpa henne, papper skrevs. i tors hörde hon av sig och ville lämna tillbaka henne, vi skulle hämta henne på fre men då hade hon ångrat sig men d gick inte min dotter me på. sen påstod jenny att stella hade rymt, sen va hon påkörd och på väg till veterinär och där upphör väl kontakten. på lör ringer hennes mamma och påstår att stella är död och nedgrävd, vi tror inte på detta utan åker dit på kvällen och huset genomsöks av polis. då helt plötsligt är stella inte nedgrävd utan uppeldad. på sön kontaktas vi av en man som säger sig ha skjutit stella vid lunchtid då på sön.”

Medan 22 åringens mamma säger till Nyheter24 att hundarna, som ska ha skjutits ihjäl, har varit i familjens ägo och varit tvungna att avlivas. En för att den bet en person, den andra efter att ha blivit sparkad av en häst i huvudet.

Nya uppgifter från hundägaren, polisanmälan gjord mot 22 åringen som skall ha varit inblandad i dålig hundhållning tidigare enligt länsstyrelsen, läs mera här

Avlivade lånad hund

Jakten på en Facebook-efterlyst ”hunddödare”Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.