Veterinär förtalas på internet

Nu är drevet igång igen, en person har spridit osanning om en veterinär från Motala enligt veterinären själv som polisanmält ärendet för förtal och gått till media med saken.

Bara för några dagar sedan skrev vi om konsekvenserna bakom statusuppdateringar på facebook. Där en person skriver något nedlåtande om någon annan person och det sprids med ljusets hastighet över hela världen. Detta är förtal och mobbning på högsta grad.

Veterinär Björn Elvgren föreståndare på kliniken i Motala, sedan 1987 känner sig förtalad på facebook och vill bli rentvådd. Enligt en fb status skall han ha sparkat sin hund så den flög genom rummet och landade i sin krog i andra ändan av rummet. Veterinären själv beskriver det som en tillrättavisning där han med benet skall ha föst hunden framåt efter att den hade visat upp ett dåligt beteende mot en av skötarna på kliniken. Han säger till media att han älskar djur och aldrig skulle göra en hund illa! Polisen utreder ärendet som förtal!

Vi vet alla hur fort en negativ fb status delas, speciellt om det handlar om djur så älskar människorna att dela och ”njuta” av att sprida innan man vet den andra sidan av saken 🙁

bilden

En skolklass i Sverige gjorde ett test hur hastigt en bild sprider sig på fb, bilden lades upp för 3 dagar sedan och har redan spridit sig 100 000 gånger!!!

TÄNK PÅ DET INNAN DU SKRIVER ETT ENDA ONT ORD PÅ DIN FB SIDA! Även om din version av saken kan vara ”sann i din värld” så kan det ge ödesdigra följder för den person som Du hänger ut! Det talar mer om hur du är som person än om den person du skriver om!

Veterinär anklagades för djurmisshandelDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.