Kennelägare bedrövad – Länsstyrelsen omhändertog 15 hundar

Kennelägaren menar att Länsstyrelsen inte förstår sig på hundar alls, hon känner sig djupt bedrövad efter att ha förlorat 15 av sina hundar.

Kvinnan höll 21 hundar utan kenneltillstånd, redan i september gjorde Länsstyrelsen ett besök hos kvinnan och påpekade om vissa brister och att tillstånd fattades.

I december gjorde Länsstyrelsen ett nytt besök hos kvinnan och då beslöt man att hon inte får hålla fler än 6 hundar och 2 valpkullar årligen. Man omhändertog 15 hundar från kvinnan som placerades på ett hundpensionat i Markaryd. Kvinnan är bedrövad över att man skiljde på valpkullarna som hon såg som sina egna fyrbent barn.

Kvinnan har fått ett protokoll från den veterinär som har undersökt de omhändertagna hundarna och att veterinären inte har hittat några fel på hundarna. Kvinnan kommer att överklaga beslutet och menar att omhändertagandet skedde enbart för att hon saknade kenneltillstånd att hålla så många hundar.

15 hundar beslagtogs

Tillstånd krävs för den som föder upp 3 eller fler kullar per årDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.