Hundförgiftare i Sätila?

Oron sprider sig bland hundägare i Sätila i Marks kommun sedan man hittat kött och korvbitar utspridda på flera ställen runt Sätila centrum.

Det finns många hundägare i Sätila och flera av dem har noterat kött och korvbitar som ligger utspridda här och där. Någon hund skall ha blivit sjuk men inga bevis finns att det beror på just detta.

Själv bor vi i Marks kommun och fick redan ifjol inslängt kött och korvbitar i trädgården i hundarnas rasthage. Två hundar insjuknade i svåra diarrér. Ärendet polisanmäldes och vi bad dem ta prov på köttbitarna men polisen lade ned ärendet och ingen analys gjordes av köttet. Polisen sade att vi skall återkomma då vi vet vem som slängt in dem i trädgården!? Vi svängde oss även till kommunen och frågade om hjälp att analysera köttet men även där blev det ett nej, inget intresse fanns.

Att förgifta hundar är ett lågprioriterat ärende för polisen, inget de bryr sig om varför hundförgiftarna går fria. Det enda sättet att sätta ditt dessa sjuka personer är grannsamverkan och att hundägare går ihop och håller utkik och skriver ned alla misstänkta tillbud och filmar/fotar eventuella personer  som kan vara förövare. Spara även alla bevis så som kött och korv.

Sätilabor oroar sig för hundförgiftareDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Hundförgiftare i Sätila?

 1. Del skriver:

  Om tidningarna kunde sluta skriva om detta skulle problemet försvinna så småaning om. Som det är nu väcka man intresse hos varenda knäppskalle i hela Sverige med artiklarna.

  • dognewss skriver:

   Förstår din kommentar MEN för att media skriver o tex mord och våld dagligen så inte går varenda ”knäppskalle” ut och mördar för den skull 😉 Vi tror att det är bra att man belyser detta så allmänheten kan sätta dit dessa sjuka personer!

   • Del skriver:

    Men hur många knäppskallar visste att lite vanlig glykol, 35:- litern på macken, blandad i köttfärs räcker för att döda en hund? Nu vet de det för att tidningarna kände sig tvungen att skriva det. Det hade räckt med att rapportera att knäppskalarna förgiftade hundarna……

   • dognewss skriver:

    All info finns på internet så detta är inget media är skyldig till. Hur många tar livet av sig för att media berättar om självmord?

 2. Del skriver:

  Med risk att detta blir tjatigt vill jag påstår att om tidningarna berätta om de mest populära ställen att hoppa ifrån så blir det en ökning där. I en övervägande stor andel av frontalkrockar mellan lastbilar och personbilar hitta polisen en självmords brev i personbilen. Polisen väljer att tysta ner det. Copy-cat dåd är mycket vanligt bland knäppskallar (jag råkar vara insatt i detta)……

 3. Linda i Sätila skriver:

  Hej!
  Jag har mejlat er då jag har några frågor om ämnet i inlägget.
  Tacksam om ni kunde höra av er så snart som möjligt 😉
  Tusen tack på förhand!

  //Linda

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.