Distriktsveterinärerna vinner Svenska Hygienpriset 2014

Distriktsveterinärerna driver sedan flera år ett kvalitetsarbete inom området vårdhygien. En stor utmaning för en geografiskt spridd organisation med verksamhet både på mottagning och ute i fält. Arbetet har i dag belönats med Svenska Hygienpriset 2014.

– Vi är oerhört glada och stolta över att ta emot Svenska Hygienpriset 2014. Priset är ett starkt erkännande för den struktur vi tillsammans byggt upp för vår interna vårdhygien. Utan alla medarbetares starka engagemang hade vi inte nått dit vi är i dag, säger Håkan Henrikson, chef för Distriktsveterinärerna.

Om Vårt Hygienarbete

Distriktsveterinärernas arbete med vårdhygien bedrivs sedan 2010 under arbetsnamnet Vårt hygienarbete. Arbetet har inneburit stora utmaningar då organisationen är spridd över hela landet med verksamhet både på mottagning och ute i fält. I dag är basala hygienrutiner införda på mottagning och i fältverksamhet. Nästa steg blir en e-utbildning som lanseras inom kort som en del av Distriktsveterinärernas fortsatta arbete med vårdhygien inom djursjukvård.

God hygien bidrar till friska djur

Jordbruksverkets generaldirektör Leif Denneberg gläds också åt Distriktsveterinärernas framgångsrika hygienarbete och betonar betydelsen av att arbeta strategiskt med hygienfrågor i den veterinära vården.

– Veterinärernas och djurägarnas förebyggande hygienarbete är viktigt både för djurhälsan och folkhälsan. God hygien bidrar till friska djur och friska djur behöver inte antibiotika. Sverige har ett unikt gott resistensläge och för att bibehålla det krävs ett fortsatt förebyggande hygienarbete och en ansvarsfull användning av antibiotika, såväl i den veterinära vården som i humanvården, säger Leif Denneberg.

Svenska Hygienpriset belönar god vårdhygien

Syftet med Svenska Hygienpriset är att öka medvetenheten om vikten av att tillämpa goda hygienrutiner. Priset delas årligen ut till organisation, företag, arbetsplats eller enskild person inom hälso- och sjukvård, tandvård, äldreomsorg eller veterinärmedicin som gjort betydande insatser inom hygienområdet. Bakom priset står Svensk Förening för Vårdhygien.

Distriktsveterinärerna finns över hela landet

Distriktsveterinärerna, som är en del av Jordbruksverket, är en fristående affärsdrivande verksamhet med ett hundratal veterinärmottagningar, från Kiruna i nord till Tomelilla i syd. Cirka 500 veterinärer, djursjukskötare och djurvårdare arbetar i verksamheten som omfattar akut, planerad och förebyggande djursjukvård för samtliga djurslag. Distriktsveterinärerna har jour dygnet runt året om och är dessutom en nationell resurs vi utbrott av epizootier.

Mer information

Läs mer om Svenska Hygienpriset 2014länk till annan webbplats

Läs mer om Distriktsveterinärernas hygienarbetelänk till annan webbplatsDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 Response to Distriktsveterinärerna vinner Svenska Hygienpriset 2014

  1. Pingback: Distriktsveterinärerna vinner Svenska Hygienpriset 2014 | .Härliga hund

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.