Hund blev knarkförgiftad under promenad

En Westie blev i veckan förgiftad av amfetamin under en kvällspromenad i ”Tyska parken” i centrala Göteborg. 

Det var mörkt ute och hunden kissade och nosade som vanligt under promenaden men väl hemma blev hunden konstig och visade upp förgiftningssymptom väldigt fort. Hon blev allt sämre under natten, kräktes och var svår att få kontakt med.

Först på morgonen vid 8 tiden tog ägaren hunden till Blå Stjärnan där man konstaterade att huden hade amfetamin i urinen. Hunden sattes i dropp för att blanda ut giftet och snabbt driva ut det, hon fick också lugnande för att slippa den stress hon kände.

Det är inte första gången som Blå Stjärnan tagit emot hundar som svalt amfetamintabletter. Tabletterna som någon hade tappat luktar lite som parfym och det händer att hundar sväljer dem i tron att det är godis. Hunden Wilma återhämtade sig efter två dygn och är nu hemma hos matte och mår åter fint. Fakturan gick på 8000 kr som matte betalade med glädje över att få hem sin älskade hund.

Det är alltid bra att ha aktivt kol hemma som man kan köpa på apoteket, det gör ingen skada men kan hjälpa mot vissa förgiftningssymptom. Vi själv har alltid en burk kol stående i hundarnas medicinskåp för säkerhets skull.

I Finland finns det koltabletter att köpapå apoteket medan det i Sverige endast finns kolsuspension i lösning.  Åtminstone har inte vi lyckats finna koltabletter i Sverige?

Terriern Wilma förgiftad på promenadenDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Hund blev knarkförgiftad under promenad

  1. Pingback: Skydda Din hund mot förgiftningar – skaffa munkorg |

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.