Hyresbolag förbjuder en del hundraser

Nu förbjuder Lysekilsbostäder en del hundraser i sina hyresrätter, det har väckt mycket känslor hos hundägare.

Beslutet från oktober 2013 innebär att hundägare som äger hundar av raserna amerikansk pittbull, amstaff, bullterrier, rottweiler och dobberman inte är längre välkomna som hyresgäster skriver Bohuslänningen.

På Lysekilsbostäder säger man till tidningen så här: ”Anledningen till att vi tagit detta beslut är att det finns äldre och barnfamiljer som uttryckt oro för dessa hundar. Beslutet gäller från och med oktober och de hundägare som har denna typ av hundar och skrivit på hyreskontrakt med oss tidigare påverkas inte av detta. Allt fler bostadsbolag inför denna typ av begränsningar och jag ser inte något fel i att göra detta.”

Förbudet har anmälts till hyresnämnden och hyresgästföreningen.

Lysekilsbostäder stoppar vissa hundraser

 Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

8 svar på Hyresbolag förbjuder en del hundraser

 1. Del skriver:

  Jag är rädd för spindlar, och min kompis är rädd för fåglar, och jag känner en som har cellskräck och en annan som har torgskräck. Listan över vad folk oroar sig för är nästan oändligt http://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_fobier . Skall vi förbjuda allt?

  • dognewss skriver:

   Hade alla hundägare skött sig så hade det aldrig behövt komma upp förbud som detta! Det är nu som alla andra får ”lida” för dessa dåliga hundägare som vi ser dagligen runt om i Sverige 🙁 Dags att ”någon” tar tag i problemet med dessa hundägare och slutar upp att bara disskutera i media och på forum.

 2. Sara skriver:

  Bullterrier??? Och hur hamnade de clownhundarna i den övriga samlingen? Bevisar bara att de inte vet ett dugg vad de sysslar med. Och var ska de dra gränsen? En korsning mellan schäfer och doberman är ok då? Och alla ovtjarkor? Det som skulle förbjudas är olämpliga HUNDÄGARE…

 3. dognewss skriver:

  Hundvalp ihjälbiten i Lysekil. Helt klart finns det problem i Lysekil med alldeles för många aggressiva hundar som ägs av personer som inte borde ha hundar. Lä mera på http://bohuslaningen.se/nyheter/lysekil/1.2982824-chanslos-valp-ihjalbiten

 4. Hundarna kan leda till att familjen blir vräkta.
  Grannarna i kvarteret har lämnat in ett flertal klagomål mot Jeanette och uppmanat henne att flytta i från området.
  – De skriker ”jävla kärring” efter mig och viskar och pekar på min son. Han vågar inte vara ute och leka längre, berättar hon.
  Jeanette Ström och hennes fyraårige son riskerar att vräkas av kommunala bostadsbolaget Hässlehem. Grannarna tycker att hennes tre papillonhundar skäller för mycket och bostadsbolaget står på deras sida.
  – Jag förstår inte varför de ska vräka mig. Jag har betalat alla hyror i tid och aldrig haft klagomål på mina hundar tidigare, säger Jeanette till Kvällsposten. http://bit.ly/1jL2Lh0

  Beslut i Hyresnämnden slår fast:
  Hyresvärdar får förbjuda kamphundar 22 december 2010

  Fastighetsägare har rätt att förbjuda hyresgäster att ha så kallade kamphundar. Det slog Hyresnämnden fast i dag när frågan för första gången avgjordes i Sverige.
  Förbudet kan bara påtvingas nya hyresgäster och hyresvärden måste informera tydligt.

  -Hyresnämnden uppger även att det inte går att säga att en viss hundras kan anses som farlig.
  Ändå, menar Hyresnämnden, kan vissa hundraser, som till exempel Pitbullterrier och Amstaff, U P P L E V A S som farliga av hyresvärdar och hyresgäster och därför måste en hyresvärd ha rätt att ställa villkor om att hyresgäster inte får inneha vissa hundraser.

  Hund en social fråga: ”Det är förbjudet att hålla schäferhund, dobermann eller hund som är korsprodukter av någon av dessa raser”
  Bra och dåliga raser och bra och dåliga människor. De farliga hundarna i lagstiftningsarbetet och åtgärderna mot dem säger något om förändringen från ett synsätt där rashunden blev associerad med personer med hög moralisk standard och blandraser med ”vanligt folk” till ett förmodat sammanhang mellan bra och dåliga raser och bra och dåliga människor.
  http://bit.ly/16r24V9

 5. dognewss skriver:

  Hundägaren kräver hjälp av kommunen för att få bukt med dåliga hundägare http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=125&artikel=5819992

 6. L skriver:

  Singlade de slant när de valde hundraserna eller?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.