Torkade grisöron innehåller salmonellabakterier och antibiotikaresistenta ESBL-bakterier

gris

Enligt en test som Råd&Rön gjort så innehåller torkade grisöron både salmonellabakterier och antibiotikaresistenta ESBL-bakterier.

Råd&Rön har med hjälp av Statens Veterinärmedicinska anstalt, SVA, analyserat bakterieförekomsten i grisöronen. I tre av de 22 öronen hittades salmonellabakterier, i två hittades ESBL-bakterier.

På TV nyheterna sa man att de egentligen är MEST farligt för människan, att man måste tvätta händerna noggrant då man rör vid grisöronen och att man skall förvara dem i en burk. Inte tex laga mat efter att man rört i öronen utan att tvätta händerna för det är stor risk att man smittas själv.

Även hunden kan påverkas av bakterierna, men hittills har bara ett fåtal fall upptäckts, enligt SVA.

Hunden Pluto höll på att dö av grisöron



Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

6 Responses to Torkade grisöron innehåller salmonellabakterier och antibiotikaresistenta ESBL-bakterier

  1. Ali skriver:

    Problemet är att många människor vill inte följa profeterna som hade mycket än oss.

    Profeterna sade att gris kött är förbjudit att ätas.

    Varför vill regeringen inte råda till rätt väg och visa folket den sanningen som visade att gris får inte vara mat ?

  2. Ali skriver:

    Problemet är att många människor vill inte följa profeterna som hade mycket kunskap än oss.

    Profeterna sade att gris kött är förbjudit att ätas.

    Varför vill regeringen inte råda till rätt väg och visa folket den sanningen som visade att gris får inte vara mat ?

    • Marita Svensson skriver:

      Nu är det ju inte människan som äter grisöronen – utan människans bästa vän… HUNDEN !

  3. Marita Svensson skriver:

    Nu är det ju inte människan som äter grisöronen – utan människans bästa vän… HUNDEN !

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.