Kamphundsägare tågade i protest mot dåligt rykte

Igår tågade ett 30-tal kamphundsägare i protest mot diskriminering av raserna på grund av att media har uppmärksammat raserna som aggressiva på grund av de attacker som skett i de senaste där tex en 10 månader gammal baby blev attackerad av en hund för några veckor sedan.

Det är inte hundens fel utan hur den är uppfostrad och vem som har ansvar för hunden.

Vi tycker att protesten skulle vara riktad mot de som inte sköter sig, de som avlar på hundar med dåligt temperament och de som säljer renrasiga hundar till personer som sedan gör blandraser av dessa hundar som kräver en kunnig person som ägare! Alla dessa blandraser av kamphundstyp har tillkommit från renrasiga hundar! Och någon av alla dessa uppfödare står i slutändan ansvarig för att hundarna hamnat så fel så de nu skapar ett dåligt rykte. Skyll inte på budbäraren på media skyll i stället på de som skapar hundarna och som sedan orsakar attackerna!

Hundägare mot diskriminering av hundraserDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

4 svar på Kamphundsägare tågade i protest mot dåligt rykte

 1. Del skriver:

  Barn blir bitna av taxar, pudlar och labradorer varje dag, men tidningarna är inte intresserade ty dessa hundar har inte samma nyhets värde som Rottweiler, Bull Terrior eller Amstaff. När det händer att en Rotty bitar någon kan tidningarna hålla liv i rapporteringen nästan i det oändliga. Det tycks vara nästan omöjligt att får tag i en ”bit”statistik där rasen på hunden är inkluderad. Jag hittade en gammal statistik det det framgick att Golden var den hund som bet flest människor och att många små familjehundar var högplacerad. Rottweiler låg på plats 11, direkt under pudlar…. Men fakta brukar inte vara av stor intresse för Aftonbladet eller Expressen……

  • bittida skriver:

   Statistik ifrån USA, man får ha i åtanke att Golden Retriver under en lång period varit den mest populära familjehunden så det har sin logiska förklaring att den finns med på listan bland hundar som biter mest. Dessvärre har Pitbulls gått om Golden i popularitet som familjehund, först i USA och nu tio år senare i Sverige. Problemet är att Pitbull är ingen familjehund och när den väl biter blir skadorna så offantligt mycket allvarligare och i 54 fall lett till att barn dödats vilket få, om än några fall för Golden Retriver. http://www.dogsbite.org/pdf/9-year-dog-bite-fatality-chart-dogsbiteorg.pdf

 2. dognewss skriver:

  Igen en som vill tåga i protest mot rasdiskrimineringen, men tåga i stället mot dåliga hundägare det skulle ge bättre effekt http://www.jnytt.se/johanna-vill-fa-bort-fordomarna-om-kamphundarna

 3. bittida skriver:

  Johanna säger”…..och han älskar barn” ? ”Pitbulls ska hållas borta från barn” säger de som kan hunden. Myten om the Nannydogs får inte under några omständigheter hållas vid liv då Pitbuls ökat i popularitet hos barnfamiljer pga. myten – det är vi som hundägare som har en del av ansvaret att med vår kunskap nå ut med denna information.

  Likaså håller jag med om att ”Igen en som vill tåga i protest mot rasdiskrimineringen, men tåga i stället mot dåliga hundägare det skulle ge bättre effekt” rasism är en term som används om homo sapiens – en hund kan inte uppleva sig rasistiskt behandlad, och ska man använda sig av begreppet rasism så är det väl det som sker när vi avlar fram raser där vi sållar och har oss och ibland är vi för nitiska

  Tyvärr dessa korståg för att frälsa hundrädda har motsatt effekt – jag har stor respekt för sk kamphundar och är befogat rädd för dem då jag vet deras kapacitet både i rätt och fel händer. En bekant utbrast ”Det känns som ett hån att dessa kamphundsägares påstår att jag är rasist för att jag går över gatan med min pudel när jag ser dem med deras snälla vovvar”

  När en hund attackeras av en Pitbull drar vi andan och säger ”tur det inte var ett barn” (varning starka bilder) dock faktum att precis denna grymma död har 54 barn i USA gått till mötes – och detta är inget barn – gud bevare att inte dessa barns öde ligger som binära tal i cyberspace – för vissa behöver skrämselpropaganda för att förstå allvaret https://www.youtube.com/watch?v=lUr0l-2YjUw

  Pitbulls är inga familjehundar, inga otäcka bilder bara lite oskyldig ironi som talar sitt tydliga språk,, https://www.youtube.com/watch?v=1TTbNXG5mhI

  Mycket intressant läsning om historiken bakom myten om ”the Nannydog” – hur myter lever vidare http://thenannydogblog.blogspot.se/

  Inga fler korståg tack – de biter sig i svansen

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.