Rasförbud ingen lösning

Forskare i Danmark har kommit fram till att rasförbud inte har påverkat antalet attacker, hundkörkort hade varit en bättre lösning.

Utifrån en artikel som BT i Danmark publicerat så har forskare på Københavns
universitet kommit fram till att de rasförbud som infördes i Danmark inte påverkat antalet hundattacker varken hit eller dit. Det är lämpligheten som hundägare som styr och ett införande av hundkörkort hade kunnat vara ett långt mycket bättre alternativ men svårt att administrera.

Små hundar är ofta ettrigare än stora raser men då en större hund attackerar så blir det oftast större skador varför större hundar får ett sämre rykte. Vi har själv tex alltid sagt att en Pomeranian/Dvärgspets behöver en kunnig ägare och därför inte passar som första hund för att den behöver uppfostras. Det är uppfödarens ansvar att se till så att hunden inte säljs till en person som inte har kunskap om hund och hunduppfostran!

Enligt en veterinär som uttalar sig i artikeln så är det alltid ägarens ansvar men ibland kan det vara hunden som är problemet även om ägaren gör allt rätt för att ta ansvar för sin hund.

Hundeloven til høring: Raceforbud har ikke virket

 

 Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Rasförbud ingen lösning

  1. Del skriver:

    Jag vet att jag kommer hängas för denna kommentaren men jag drar den ändå. Jag har en stark känsla av att ägare av stora hundar är (oftast) mer seriösa an de som skaffa sig en leksakshund till familjen. I bästa fall kan småhundsägaren gå på valpkurs tillsammans med någon av barnen men så fort hunden har slutat pinka inne och har lärt sig vacker tass så är de full lärde. De flesta storhundsägare är mycket mer medvetna om sitt ansvar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.