Labradoren Bessie utsedd till Årets Förlorare

bessie

Bantningen räddade livet – gick från 55 till 30 kg

2-åriga labradoren Bessie har kämpat tappert under året som gått. Efter hot om avlivning på grund av sin övervikt omplacerades hon i juni 2013. Hon vägde då 55 kg och hade svårt att gå själv. Nu, knappt åtta månader senare, har hon äntligen nått sin målvikt – och utsetts till Årets Förlorare av Royal Canin Sverige.
– En fantastisk, och direkt livsavgörande prestation, säger Annika Lindh, legitimerad veterinär på Royal Canin Sverige

När Yvonne Augustsson i Nybro fick ta över Bessie i början av förra sommaren orkade labradoren nästan ingenting på grund av sin övervikt. Hon fick bäras upp för trappor och att hoppa in i bilen själv var en omöjlighet. Att hunden led av situationen stod utom allt tvivel och Yvonne agerade direkt för att rädda Bessie.

Vinglig väg till målvikt
Att minska på Bessies vanliga foder, som var det första rådet Yvonne fick, resulterade i två saker: Utebliven viktminskning och en ihärdigt tiggande hund. Vändningen kom då Yvonne bytte till ett särskilt bantningsfoder.
– Känslan av att se Bessie, sakta men säkert, komma tillbaka igen var otrolig, säger Yvonne Augustsson.

Förutom strikta utfodringsrutiner så är regelbunden motion och gammal hederlig envishet de avgörande ingredienserna i Bessies vinnande recept.
– Även om det skär i hjärtat för stunden, så går det inte att ge några extra godbitar utöver fodret. Trots bedjande ögon. Den möda man lägger ner får man tillbaka tusenfalt i form av en mycket lyckligare och friskare hund, säger Yvonne Augustsson.

– Bessie är verkligen en värdig vinnare av utmärkelsen. Hennes historia är ett utmärkt exempel på hur mycket en sund vikt betyder för våra hundars hälsa och livsglädje, säger Annika Lindh.

Faktaruta: 
Matte Yvonne tipsar – så bantar du bäst din hund

·  Byt till ett hundfoder som är speciellt utformat för bantning.

·  Ge ingenting extra förutom bantningsfodret – inte ens tuggben – även om bedjande blickar kan skära i hjärtat. Det lönar sig i längden!

·  Lek och promenera med din hund. Ta dig tid! Om din hund är ovan vid motion, börja försiktigt, och förläng promenaderna successivt.

·  Spara foder från dagsransonen för att använda som belöningsgodis eller i aktiveringsleksaker. På så sätt kan du fortfarande ge hunden det lilla extra utan dåligt samvete.Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.