Många ormbett i helgen

ormbiten

Baksidan med helgens vackra väder är huggormarna vaknat på allvar. På Evidensia Djursjukvårds kliniker och sjukhus har man haft en kraftig ökning av besökande husdjur med just ormbett i helgen. För våra fyrbenta vänner kan ormbett orsaka allvarlig sjukdom. Tillströmningen av patienter har varit högre än förväntat på många håll, vilket har lett till långa väntetider. 

Varje år blir cirka 2000 hundar och ett stort antal katter bitna av huggorm i Sverige. Hundar blir oftast bitna i nosen, kring huvudet eller i ett ben. Katterna blir oftast bitna i tassarna. Svullnad uppstår oftast inom två timmar och många gånger blir djuret tröttare än vanligt. Allmäntillståndet kan förvärras under det kommande dygnet, det är därför djuret behöver komma till en veterinär för undersökning.

Bär om möjligt ditt djur så sprids giftet långsammare i kroppen.  Även om din hund eller katt verkar obesvärad – uppsök alltid veterinär om du misstänker att djuret blivit ormbitet.Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.