Skall grundvaccinationen ges efter 13 veckors ålder och inte 12?

I Fass kan man läsa om vaccinet DHPPI, Grundvaccination: En vaccination fr o m. 13 veckors ålder mot valpsjuka, HCC och sjukdom orsakad av infektion med hundens parvovirus och reduktion av kliniska symtom orsakade av parainfluensavirus.

En veterinär har påtalat detta till en av våra läsare. Tidigare har man alltid talat om att valpar vaccineras vid 12 veckors ålder men i Fass står det vidare: Vaccinet ger upphov till ett tillfredsställande immunförsvar på hundar över 12 veckors ålder, som inte befinner sig i inkubationsstadierna för endera sjukdomen. Vaccinet ger inte fullständigt skydd mot parainfluensa, men kliniska symptom reduceras. Effekten av vaccinationen mot parainfluensa finns kvar under minst 12 månader. Efter en vaccination utförd vid 13 veckors ålder har skyddande antikropsstitrar demonstrerats efter 32 månader mot sjukdom orsakad av hundens parvovirus.Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Skall grundvaccinationen ges efter 13 veckors ålder och inte 12?

  1. Sara skriver:

    När jag skulle vaccinera min valp så ringde jag och kollade när veterinären ansåg att det var bäst – då fick jag svaret att jag kunde vänta tills valpen var 15-18 veckor om jag ville, ”Ju senare, desto bättre…” var svaret jag fick.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.