Hundar och lekplatser hör inte ihop

I veckan skrev vi om att det kan bli aktuellt med hundförbud på alla lekplatser och där barn vistas i hela Stockholm. Idag bets 2 pojkar av en fastbunden hund på en lekplats i Kvidinge.

Den ena pojken bets så svårt att han fick uppsöka sjukhus där också polisen senare tog upp en anmälan av pojkens anhöriga. Den andra pojken skall ha blivit biten av samma hund ungefär vid samma tidpunkt men hans skador var inte så allvarliga. Hunden är inte omhändertagen.

Två barn bitna av hund på lekplatsDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

5 svar på Hundar och lekplatser hör inte ihop

 1. Stargolds skriver:

  Helt galet va mycke aggressiva hundar det finns! Undra när det ska bli bättre lagar om att ha hund!

 2. Eva Egelmyr skriver:

  Förlåt men var hunden bunden som du skriver eller hade den slitet sig som det står i tidningen.
  Var den bunden kanske utanför själva lekplatsen skall ju barn i den åldern veta att man inte går fram till främmande hundar.
  Fick frågan en gång om mina hundar var barnvänliga, jag svarade om barnen var hundvänliga. den dagmamman höll barnen från mina hundar efter det. Dom var barnvänliga skall jag säga.
  Var hunden bunden i detta fallet så var ju barnen inte hundvänliga. Den försvarade sig helt enkelt för den kunde ju inte springa därifrån.
  Att jag får påhopp nu räknar jag med men det är ju föräldrarna som har ansvar att fostra sina barn eller har jag fel där?

  • Barn och hundar utan övervakning, är en olycka som väntar på att hända.. Uppbunden hund vid lekpark utan tillsyn är mycket ansvarslöst! Hundägaren har alltid det yttersta ansvaret.

   • Eva Egelmyr skriver:

    Hundägaren har alltid yttersta ansvaret men trots det har ju föräldrar ansvar i fostran för sina barn. Har 3 barn o 1 bonusbarn och alla uppvuxna hos en lokalklubb hos SBK och ALDRIG att dom gick fram till några hundar. Dom var med både kurs kvällar och tävlingsdagar så många hundar var ju uppbundna både här o där kortare stunder . Vi hade en klubb där barn var välkomna och dom visste hur man uppförde sig jämte hundar. Det var allas ansvar att det fungerade.

 3. Publicerad 18 maj 2014
  Familjetragedin var ett faktum när spädbarnet under eftermiddagen bets i ansiktet av familjens egen rottweiler.
  – Barnet har varit på marken och hunden har markerat.
  Det var svårt att bedöma hur pass svårt skadat ögat var då det var ganska så svullet.
  http://www.expressen.se/kvallsposten/familjens-hund-bet-spadbarn-i-ansiktet/

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.