Erfarenhet av fästingmedlet Bravecto

Det receptbelagda läkemedlet Bravecto för behandling av fästingangrepp på hundar tillhör en helt ny klass av läkemedel som ger hunden omedelbart skydd mot fästingar i upp till tolv veckor. Den snabba effekten kombineras med få och mycket milda biverkningar.

Vi på Dog News har den 31 maj behandlat två av våra hundar med kroppsvikt 2,2 kg respektive 2,5 kg med fästingmedlet Bravecto. Vår veterinär skrev ut tabletten som är för hundar med vikt 4,5-10 kg och vi delade en tablett till dessa två hundar. Enligt förpackningen skall man inte dela tabletten men vår veterinär menade att det inte gör någon skillnad.

Vi har inte sett en enda fästing på de två behandlade hundarna och heller inga som helst biverkningar så här långt.

Uppdatering den 21 juli 2014: Fortfarande inga biverkningar och inga fästingar på de två behandlade hundarna. Vi har igår den 20 juli behandlat ytterligare två hundar, där har vi idag funnit döda fästingar på dessa hundar som ser ut att ha suttit redan innan vi startade behandling men som vi inte upptäckte igår.

Läs mer om fästingmedlet här

Veterinären.nu har precis lanserat en tjänst där vi hundägare kan beställa fästingmedel via e-recept eller hemleverans. Ta en titt!
http://fastingmedel.veterinaren.nu/Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

7 svar på Erfarenhet av fästingmedlet Bravecto

 1. Annette Persson skriver:

  Vad är priset på dem?

  • dognewss skriver:

   219 kr för 1 tablett för 4,5-10 kg hund räcker i 12 veckor

   • Sture Engström skriver:

    Vi har 8 hundar. Med klinikavgiften för receptet blir det 1 800 kronor. Något att tänka på, kanske?

   • dognewss skriver:

    Det kan kännas som stora pengar men vi betalar det gärna efter att ifjol ha förlorat en av våra bästa hundar i Borrelia. Förlusten av vår käraste avelshane går inte att räkna i pengar. Men visst är det dyrt, håller fullständigt med Dig

 2. Gunilla skriver:

  Har använt Bravecto på mina hundar med strålande resultat. Beställde receptet via Sollentuna Veterinärkliniks hemsida
  http://www.sollvet.se/recept/bravecto-f%C3%A4stingmedel-till-hund/receptformul%C3%A4r-bravecto-21920219

 3. Erica skriver:

  Min yorkshirehane fick en tablett och direkt därefter började han få diarré. Spyr. Matvägrar. Och rasar i vikt. Nu är risken att jag måste avliva honom för att han tappat livsgnistan det syns på ögonen 🙁

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.