Hunden Topper blev ihjälbiten på gård i Eskilstuna

topper1

Vi har varit i kontakt med Sara som med sin hund Topper var i Eskilstuna på en gård för att delta på en studentmottagning till en av deras närmaste familjevänner. Gården ligger ute på landet i Eskilstuna och där finns både hästar, grisar och höns. Sara som själva bor i Köpenhamn berättar att hon blev glad då man på gården sagt att de kunde släppa Topper, deras lilla Pomeranian hund lös, så de gjorde gladeligen detta då han älskade att få springa runt bland alla gästerna.

Sara hade hört andra hundar i det stora huset, men blev försäkrad om att de skulle stanna inne i huset alternativt bli kopplade på gården vid deras egna hus. Det skulle inte vara något problem iallafall, det var nämligen två SÅ fina hundar. Då Topper redan från början inte är så glad i andra större hundar så visste Sara att han inte skulle gå i närheten av dem. Han lämnar heller aldrig hennes sida, han är aldrig mer än 3 m från henne eller någon annan som han känner närhet till. De hade varit på gården i kanske fyra timmar, Saras mamma ville gärna visa henne ett hus som ligger vid sidan av gården och de beger sig bort från lokalen som de uppehållit sig i. Sara hade sett att de hundarna hon tidigare hade hört, två Rhodesian ridgeback, nu hade blivit kopplade i en lina fastspända till en anordning på gården. Sara hade då även studerat hur långt de kunde ta sig i denna lina och såg snabbt att det var säkert för henne och Topper att ta sig förbi dessa hundar och ändå ha en ”säkerhets-areal” på 5-10 meter.

Topper stannar och vill inte riktigt gå vidare, Sara kallar på honom då han stannar för att försäkra honom om att det är okej, när hon vänder sig om mot de två hundarna igen ser hon att något har gått fruktansvärt fel. Hundarna kommer emot dem med en rasande fart och Sara kommer ihåg att hon tänkte ”linan skulle ha stoppat dem nu..!”. De kommer med en sådan fart så att Sara förstår att de har rivit sönder linan de suttit fast i. Sara vet fortfarande inte om det var linan som gick sönder, dålig anordning eller vad det var som faktiskt fick hundarna till att komma loss, men någonting gick fruktansvärt fel… Den första hunden får tag på Topper men Saras mamma hinner reagera snabbt och kasta sig fram och får tag på hunden så att den släpper honom. Men innan de vet ordet av så får nästa hund tag på Topper med ett rejält bett över ryggen och ruskar om honom. Även den hunden släpper honom och Topper lyckas springa därifrån.

Under hela tiden har Sara stått som i chock. Sara har alltid sagt att skulle något någonsin hända med Topper så skulle hon kunna sätta sitt liv till för att rädda honom, men då detta hände blev hon stel av chock. Sara vet inte vad som hände med henne, men hon blev bara stel som en pinne och bara skrek… En scen som har spelats upp 1000 tals av gånger i hennes huvud och som fått henne att vara vaken om nätterna. Ett dåligt samvete blandat med förnuftiga tankar om att man aldrig vet hur man reagerar i ett chocktillstånd. Fruktansvärt har det iallafall varit och var säger Sara.

Efteråt kollade Sara av Topper för skador men kunde inte hitta något i hans päls. Både hon och hennes mamma var otroligt chockade efter händelsen och tog Topper i famnen för att även lugna honom. De grät båda av chock och kunde inte riktigt förstå vad som faktiskt hade hänt.

På vägen hem föll Topper i sömn i bilen och de tänkte att kanske var det inte så farligt i alla fall då han verkade okej nu och att de inte kunde se några skador. Men när de kom hem till huset så började han uppföra sig märkligt, han skakade och skrek när vi bar upp honom för trappan till huset, så de tog honom till djursjukhuset Albano i Stockholm.

När de kom in förklarade de vart han hade ont och vad som hade hänt. Veterinären kunde inte se något tecken på bett men efter att hon rakat av pälsen på hans bakre rygg och högra ben så kunde hon hitta tre bett. De kom fram till att sätta in drän för att säkra så att allt skulle hela så fint som möjligt. Operationen gick bra och Topper mådde lite bättre efter att de kom hem med honom.

Tre dagar efter händelsen åker de ner till Varberg och Topper verkar iallafall bli bättre och bättre. Men på söndagskvällen så blir han igen hängig och Sara känner att allt inte riktigt står rätt till. Men de avvaktar till nästa morgon då de skulle ta ut dränet på honom hos veterinären.

På måndagsmorgonen kommer de in till veterinären och får veta att allt ser jätte fint ut. Såren är rena och dränen kan tas ut. Sara säger att hon tycker att han är hängig och inte riktigt är sitt vanliga jag än. Veterinären frågar om han äter, och ja det gör han, inte den dagen men alla andra dagar hade han ätit fint. Veterinären tog tempen på Topper och han skriker till. Veterinären skrattar och säger att hon tror att Topper bara har en låg smärttröskel. Sara kommer hem lättad och bestämmer sig för att nu kan hon ta tag i allt vad som heter polisanmälan, veterinärräkningar och hundpsykolog. Innan var hennes fokus enbart på att Topper skulle bli frisk.  När Sara ringde hundpsykologen fick hon veta att Topper hade tur, dessa hundar jagar i flock och Topper var definitivt ett byte och om Sara och framförallt hennes mamma… inte hade varit där så hade det kunnat sluta mycket värre.

Men under måndagskväll blev Topper plötsligt mycket dåsig och spydde två gånger samt fick diarré. Klockan var 21.00 på kvällen och Sara försökte komma i kontakt med en veterinär i närheten vilket inte lyckades, till sist ringde hon djursjukhuset Albano i Stockholm. Där bad man Sara ge Topper kokad kyckling, skulle det inte hjälpa så måste Topper in till Göteborgs djursjukhus. 15 min senare slutar Topper att andas. Topper får första hjälpen, vaknar till för att sedan somna in för gott, ett litet hundhjärta har slutat slå. Hans kropp kunde inte klara mer.

Dagen efter besöker Sara samma veterinär igen. Veterinären beklagar innerligt och förklarar att ibland så blir det för mycket för dessa små hundar, deras hjärtan kan inte klara mer

Sara berättar att det hela är helt obeskrivligt, hon har nog gråtit minst fyra gånger bara genom denna text. Det är nu två veckor sedan det hände men det är fortfarande allt för nära. Han var mitt allt, min fina, fina Topper…säger Sara med tårar i ögonen….

Dog News ringde upp gården där Topper blev biten, där säger man att man beklagar det som skedde och att det var en olycka och att man kommer att ersätta veterinärkostnaderna. Ord står mot ord man säger att Topper inte var under strikt uppsikt hela tiden, men trots det så skulle de stora hundarna aldrig borde kommit lösa ………

Händelsen är polisanmäldDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

3 Responses to Hunden Topper blev ihjälbiten på gård i Eskilstuna

 1. Vivi Christensen skriver:

  Tak Dog news, for at I skriver om dette, det er det værst som er sket for os som er opdrætter af Topper <3 :'(

  • dognewss skriver:

   Det finns inga ord som kan trösta Er och Sara – men vi tänker på Er och tårarna rullade ned för mina kinder då jag intervjuade Sara så mycket känner jag med Er

 2. J. skriver:

  Fy vad hemskt.. Kan nästan förstå chocken.. Min lilla pomeranian dog chockartat på ett hunddagis i januari, och var tredje hunden där som dog.. vi fick aldrig veta vad som hände. Men just chocken när ens lilla bebis plötsligt rycks ifrån en.. mest fruktansvärda upplevelsen någonsin. Lider så med Sara.. 🙁

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.