Valp nekades akutvård i GBG

En 5 månader gammal valp behövde idag akutvård i Göteborgsområdet, ägaren nekades vård till valpen på 3 av de största Djurklinikerna på grund av att alla tiderna var upptagna av förbokade patienter. Till sist fick valpen vård i Kungälv som ligger 20 minuters bilresa norr om GBG.

Det finns gott om Djurkliniker/sjukhus i Göteborg men det finns tydligen inte tid att ta emot patienter akut då alla tiderna ”säljs” ut till förbokade patienter för att på så vis vara säker på att dra in så mycket pengar som möjligt?!

Här kommer smådjur som behöver akutvård i kläm, det är skrämmande att vara hundägare om man inte kan vara säker på att få akutvård till sitt djur om olyckan är framme!Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

3 svar på Valp nekades akutvård i GBG

 1. Irene Samuelsson skriver:

  Sedan de ”stora” pengarna kom in i veterinärvården har inte något blivit bättre. Jag tycker vi alla ska gynna de privata aktörer som finns kvar
  Irene

 2. Förstår inte problemet.
  Precis som i humanvården har klinikerna ett visst antal akuttider för dagen och en del uppbokade sedan tidigare t ex vaccinationer som kräver veterinär, ledröntgen, ögonundersökningar, fixande av pass inför semesterresor, öronproblem som inte är akut, planerade operationer osv.. Och beroende på årstid o väder så kan dessa tider gå åt snabbt – ormbett vår o sommar, värmeslag, chokladförgiftningar kring jul etc.

  Det räcker med några ormbett o nån trafikskada för att veterinärer o sköterskor ska ha fullt upp på de större djursjukhusen.

  och 20 minuter till en klinik som tog emot hunden akut – herre gud det har jag också på dagtid till närmaste klinik och ca 30 min (om det inte är broöppning vid länsgränsen) till Specialistdjursjukhuset i Strömsholm. Det finns de som får åka i många timmar för att få hjälp med ett benbrott hos hund om det är efter ordinarie öppettider. Bara att googla på vilket djursjukhus som ligger längst norrut som har dygnet runt öppet och kan ta emot alla typer av skador…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.