Svårt hundbiten älgkalv fick avlivas

Efter att ha sett den hjärtskärande bilden på en älgko i dagens GP som förgäves försöker locka med sig sin svårt hundbitna älgkalv undrar vi VARFÖR är det så SVÅRT för en del hundägare att följa lagen och hålla sina ”världens snällaste” hundar kopplade under den tid då djuren har sina ungar!

Att komma med kommentarer att hunden inte behöver vara kopplad enligt lag är bara dumma bortförklaringar just nu. Rovdjursansvarig vid Länsstyrelsen i Västra Götaland berättar att det händer flera gånger årligen att älgkalvar bits svårt av hundar och att avlivning är den enda utvägen. Måste vi säga att varken hund eller hundägare syntes till vid den svårt bitna älgkalven……

Tänk om alla hundägare kunde ta sitt ansvar, bara för att dessa hundägare är hänsynslösa och vill att deras hundar skall få springa lösa, då de är så snälla och lydiga så får oskyldiga vilda djur sätta livet till! VARFÖR?Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Svårt hundbiten älgkalv fick avlivas

 1. Birgitta Söderholm skriver:

  Vissa hundägare lär sig aldrig!! Vissa ska inte ha hund överhuvudtaget. Stackars lilla älgkalv 🙁

 2. Maria skriver:

  Jakt är en av hundens mest naturliga instinkter.. Så det handlar inte om att hunden är snäll eller elak, bara en naturlig drift den följde. Det är ägarens ansvar och inte hundens, fruktansvärt det som hände.

  • dognewss skriver:

   Vi använde orden ”världens snällaste hund” för det är så alla hundägare säger som har sina hundar lösa…… 😉

 3. katarina Öster skriver:

  Blir så jävla förbannad på hundägare som inte tar sitt ansvar! Det är förbjudet enligt lag att ha hunden lös i naturen under våren, sommaren och en del in på hösten. Om du har den lös är det ditt ansvar att den INTE jagar djur i skogen.

 4. AnneLie skriver:

  Sen har vi de som ”tränar” sina hundar på andra djur. Och inte heller kan stå för vad deras hundar gjort

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.