Siberian husky bet ihjäl familjens tvååriga dotter

En tvåårig flicka bets ihjäl på en kennel i Norge. I hundgården skall ha funnits 20 hundar då tvååringen och hennes 8-åriga syster gick inte för att hämta ut valpar som de skulle rasta.

Flickan blev igår under dagen så svårt biten att hon senare avled på natten mot lördagen på ett sjukhus i Norge där hon opererades, läs mera i norsk press här.

Tvåårig flicka blev ihjälbiten av hundDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Siberian husky bet ihjäl familjens tvååriga dotter

 1. Tragiskt!
  Vilka nya rasförbud kommer i Norge nu…

  I efterdyningarna av en händelse år 2002, där ett barn dödades av en flock lösa polarhundar, blossade den offentliga debatten om farliga hundar upp igen i Norge. Som ett eko av propositionen från 1930, skrev Justitiedepartementet följande år 2003:

  I de senere år har det vært flere tilfelle i Norge hvor hunder har drept eller rettet alvorlige angrep mot barn. Deler av hundeholdet der folk bor tett, særlig i drabantbyer, synes å utvikle seg på en måte som kan gi sosial uro, frykt og problemer, også for folk som selv har vanlige hunder.
  (Ot.prp.nr. 48 (2002–2003), 8)11

  Vad som här presenteras som ett problem, är egentligen två: Hundar som skadar (barn) och hundar som skapar rädsla, även hos personer med ”normala” hundar.

  Trots att det utökade rasförbudet i efterhand ofta framställdes som en konsekvens av ovanstående hundattacker, ingick ingen av de raser som faktiskt hade dödat och skadat barn i Norge i förbudet. Det var då heller inte i första hand riktat mot hundarna som bet barn, utan mot hundar som orsakade ”social oro, rädsla och problem”.

  Läs hur det gick till när rasförbudet genomfördes i Norge.
  http://graceblogg.com/2013/06/18/farliga-hundar-eller-farliga-manniskor-disciplinering-av-hundar-och-hundagare-i-norge/

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.