Sydde själv 15 cm sår – döms för djurplågeri

Nu döms den man för djurplågeri som själv hemma i köket sydde ihop det ca 15 centimeter långa såret på dotterns hund, som blivit attackerad och biten av en annan hund.

Mannen som tidigare drivit kennel och är i 70-års åldern säger att han inte visste att man inte själv fick sy sår hemma utan att han borde vänt sig till veterinär. Han menar att flera Greyhounds fått sätta livet till vid nedsövning och det var anledningen till att han själv under lokalbedövning sydde det enligt honom ytliga såret. Mannen ställer sig helt frågande till uppståndelsen och till alla anklagelser då han anser sig bara ha räddat livet på sin hund. Mannen skall också tidigare ha sytt sår på sina egna hundar under den tid då han drev kennel.

Mannen lade ut bilder på fb efter att han sytt hunden, vilket orsakade mediastorm och hunden togs till veterinär där man ”rev” upp mannens ”arbete” och sydde igen såret enligt konstens alla regler.

Sydde ihop dotterns skadade hund i köketDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Sydde själv 15 cm sår – döms för djurplågeri

  1. Rompa skriver:

    Sydde själv ihop ett 5 cm sår på min hund ( var ej djupt ) med 4-5 styng var endast huden som hängde. Åkte till djursjukhuset i Strömsholm men där kunde dom bara erbjuda avlivning på räkning, hunden rörde sig precis som vanligt inget stel eller så. Tyvärr hade hunden ingen försäkring, hade blivit bort glömt på grund av den som stod på försäkringen på hunden hade dött i bilolycka. Avlivning måste väl vara sista man tar till för ett köttsår eller? Tog med mig hunden hem och sydde varav hunden pep till vid ett styng ( kokade nål och fisketråd i koksaltlösning ) hunden mådde prima direkt och kunde röra sig som den ska hopp och lek inga problem.. Nu är man anmäld till för djurplågeri fast såret läkte bra ingen inflammation eller så. Hade det varit bättre att ha ihjäl en fullt frisk hund, man får ju göra det bästa av situationen och hade det blivit komplikationer så hade man ju avlivat hunden då. Undrar hur dom hade gått till väga om tv4 varit där och filmat den dagen? ( Djursjukhuset som går på Tv4 )

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.