Fritt fram att sprida aska från sin hund

hav

Det är fritt för djurägaren att välja var den vill sprida askan från sitt avlidna smådjur, men miljöförvaltningen ser gärna att de blir informerade, skriver HD.se.

En man i Landskrona hörde av sig till kommunen då hans hund hade gått bort, han ville ha lov att sprida askan i havet då hunden gillade att springa på stranden. Kommunen bollade frågan vidare till Länsstyrelsen som i sin tur bollade frågan tillbaka till kommunen. Miljöförvaltningen har sedan gett lov att mannen får sprida askan men man har bett honom välja tid och plats med omsorg då det är många människor som solar och badar så här års så är det inte lämpligt att sprida askan då det är människor på stranden.

Man bör också se upp med hur vinden ligger så askan hamnar i havet och inte på stranden. Det är också tillåtet att begrava sina döda smådjur hemma på tomten men inte så djupt att det går i grundvattnet.Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.