Ca var sjätte granne irriterar sig på ditt husdjur

Enligt en undersökning som Villaägarna har gjort så irriterar sig grannarna mest på störande och omkring springande hundar och katter samt på grannens övervuxna träd.

De flesta grannar säger sig ha en bra relation med sin granne men var sjätte säger ändå att de är irriterade på grannes husdjur. En del väljer att prata med grannen medan andra håller tyst för grannsämjans skull. Sen finns de dem som anmäler och anmäler och gör livet surt för sin granne och för sig själv också för anmälningar leder ofta till större osämja!

I lagen står det att grannar inte skall störas av ihållande hundskall, inte heller skall hundarna skälla nattetid mellan 22.00-6.00. Men att hålla sina hundar ute i rastgården då och då, skall grannen tåla. Och gränsen för vad en hund får skälla är lagt ganska högt så grannen får tåla en del precis som barn har rätt att låta så har hunden det.

Grannens träd och djur stör mest

Hundarna har rätt att skälla även i villakvarter – grannar får skaffa öronskydd

 Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 svar på Ca var sjätte granne irriterar sig på ditt husdjur

  1. Carolina skriver:

    Så det är alltså helt okej att vi inte kan sitta ute i lugn och ro på varken framsidan eller baksidan av våran trädgård, då vi har skällande hundar på båda sidorna? Så fort ngn går förbi på framsidan så skäller hundarna där och springer längs med hela staketet. När inte ägarna är hemma så sitter hundarna och ylar. Att sitta med öronskydd när man sitter och äter eller fikar ute på sin altan ser jag inte som en lösning faktiskt….

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.