Uppfödare stämd till Tingsrätten för avliden hundvalp

En valpköpare har lämnat in en stämningsansökan mot en uppfödare till Växjö Tingsrätt, efter att dennes valp insjuknade och dog kort efter leverans.

Valpköparen menar att valpen hade hostat redan på väg hem från uppfödaren och att hostan blev bara värre. Valpen skall också ha insjuknat i lunginflammation och avlidit senare. Valpen skall ha varit vaccinerad men valpköparen ifrågasätter det enligt artikeln. Nu är det ju så att även om valpen var vaccinerad så kan den insjukna i kennelhosta ändå. Valpen skall ha haft ett veterinärintyg vid leverans.

Då valpen insjuknade omgående hann den aldrig få någon försäkring varför valpköparen nu kräver ersättning för veterinärkostnader på 20 000 kr och skadestånd på 23 000 kr och köpesumman på 5 500 kr.

Uppfödaren hävdar att valpen blivit sjuk efter leverans så denne menar att denne inte är skyldig att ersätta valpköparen.

Man kan undra varför valpen inte var försäkrad redan hos uppfödaren, en försäkring som valpköparen kan ta över då blir det ingen karens i försäkringen för valpköparen!

Misstänks ha sålt sjuk hund – stämsDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 svar på Uppfödare stämd till Tingsrätten för avliden hundvalp

  1. Juliaj skriver:

    Försäkringen är ju något av det viktigaste vid hundköp, uppfödaren om någon bör ha en försäkring man bara kan ta över.

  2. Monica Mattsson skriver:

    Som uppfödare har man en försäkring som ”går på tiken” den gäller tills den dag man gör en köpeavtal o ny ägare träder in. Förhoppningsvis försäkrar den nya ägaren hunden INNAN leverans, tex dagen innan, då träder den nya försäkringen in direkt utan karens.
    Självklart har varje serisös uppfödare försäkrade valpar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.