Hundarna skall äntligen omplaceras

Att tre instängda hundar, utan vatten och med döda djur omkring sig, hittades vid Fyrishov i slutet på juni, spred sig snabbt i sociala medier. Trots att polisen blev nerringd om misstänkt vanvård, dröjde det alltså innan polisen ryckte ut och omhändertog djuren. Efter en veterinärundersökning konstaterade Länsstyrelsen att hundarna mådde bra och att de inte varit utsatta för vanvård. Den informationen fick skarp kritik av viltvårdaren Maria Vinberg, som ansåg att det var ett ”solklart fall av vanvård”, skriver UNT.

Efter mycket hård kritik av både allmänheten har polisen äntligen omhändertagit de tre hundarna och ett beslut om omplacering har tagits. Efter det första omhändertagande återfick ägaren sina hundar, då hade polis och Länsstyrelse inte tillräckligt att gå på för ett permanent omhändertagande. Men senare har det framgått att hundarna farit illa och de bor nu på ett hundhem som letar efter nya hem till hundarna.

 Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.