Många hundar och katter är åskrädda!

åska

Sommarvärmen innebär ofta kraftiga åskoväder. Många hundar och katter lider av smällare och är skotträdda. Här kommer några tips och råd från Evidensia Djursjukvård om hur du kan förebygga och hjälpa ditt djur på bästa sätt. 

Redan i tidigt stadie kan man börja ”skotträna” sin hund eller katt. Det finns bra ljudfiler att köpa eller ladda ner. Ju tidigare man börjar med träningen desto tryggare blir djuret.

Om hunden eller katten blir stressad vid åska är det viktigt att låta ditt djur vara i lugn och trygg miljö. Försök att inte överdriva situationen genom att trösta eller lugna ditt djur, det i sig kan orsaka större stress. Det bästa är att försöka behålla sitt lugn och låta djuret vara ifred, men inte lämna den ensam. Några tips som kan fungera, låt djuret få vara i ett mörkt rum, höj volymen på radio/tv, prova med fetvadd i öronen eller ta en tur med bilen. Om hunden eller katten ändå mår dåligt finns hjälp att få, kontakta din veterinär.

vetzoo

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.