300 har skrivit på protestlista – kräver att polisen agerar mot aggressiv hund

På en mindre ort i Marks kommun lever ortsborna i skräck, 300 personer har skrivit under en protestlista och kräver att hunden skall ”försvinna” från orten.

Allt fick sin början i april i år då en kvinnlig hundägare skall ha rastat två Brasilianska mastiff hundar i koppel och en av hundarna skall ha bitit en annan kvinna. Senare skall de båda hundarna i juni ha ”rymt” och bitet en person som städade en badplats. Vid det tillfället fick två personer uppsöka läkarvård.

Efter incidenterna säger hundägaren till media att hon låtit avliva den hund som bet, eller rättare sagt den hund hon ”tror” att bet för hon var inte själv på platsen vid det andra tillfället. Men hon är rätt så säker på att hon avlivat rätt hund.

Polisen i Kinna har väldigt dåligt med resurser just nu och den polis som har hand om ärendet är på semester. Det har fått Markborna att agera med en protestlista och de kräver nu att hunden försvinner omgående! Vad de menar med försvinna kan vi bara gissa oss till…. Hundägaren menar att byborna inte behöver vara rädda!

 

Det står att läsa i Markbladet vecka 32Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till 300 har skrivit på protestlista – kräver att polisen agerar mot aggressiv hund

 1. Vill ha en dialog
  Ägaren försäkrar att ortsborna inte behöver känna rädsla för att komma nära hennes hus, vare sig de passerar med eller utan egen hund.
  – Jag vill inte ha en aggressiv hund. Det är inte vad mitt hundägarskap går ut på eller vad jag står för.
  Hon skulle vilja få en dialog med personerna på orten.
  – Jag skulle jättegärna vilja träffa byborna för att förklara situationen och berätta vad jag har gjort. Jag tror på kommunikation.

  http://media.markbladet.se/mbred/mbred_pdf/2014/32/08_mb_32_2014.pdf

 2. Idis skriver:

  Men varför envisas vissa folk med att skaffa hundraser som är såpass farliga? Finns massa andra hundraser att välja på. Blir galen! Finns en hel drös hundar som borde förbjudas… Och nu ska inte något jäkla WT där ute komma dragandes med att Golden retriever leder listan på bitstatestik för vet ni vad…? Någon sådan statistik finns inte i Sverige. Däremot – ringer man till sjukhus/vårdcentraler så lär man få bekräftat att det är kamphundar (usch och fy på mig att kalla dem så när ”aaaalla hundar går att kampa med”) som leder den verkliga bitstatestiken….

 3. Läste artikeln i Mark­bladet och blev både ledsen och besviken. Vad är det för människor som år 2014 bedriver hetsjakt på en enskild person, som dessutom bor på samma ort som de själva?

  Skapa en lista och sen gå från dörr till dörr och be om en namnunderskrift. Ni som har skrivit på, har ni träffat hundägaren och försökt förstå vad det är som har hänt? Eller är ni bara rädda? Och i så fall för vad?

  Man kan också fråga sig varför de närmsta grannarna inte blivit tillfrågade när det gäller namnlistan. Eller varför ber man ett barn skriva på?
  Hur ska en 9-10-åring förstå händelseförloppen som utlöste olyckorna.

  Jag själv och min familj (sambo, tre barn, hund och hästar) passerar ofta fastigheten och har aldrig haft anledning att känna oss varken hotade eller rädda.
  När vi konfronterat hund­ägaren och hund har personen agerat ytterst professionellt, utan tvekan och med stor respekt så vi kunnat mötas utan onödiga konflikter.

  http://markbladet.se/?artikel=201408130850225330

  • dognewss skriver:

   Detta är den andra hetsjakten på hundägare i Marks kommun på kort tid, en kennelägare blev utsatt för upprepade anmälningar till kommunen och Länsstyrelsen där Markborna också använde sig av namninsamling. Anmälningarna var obefogade och namninsamlingarna (där man knackat dörr för att samla in namn) ledde ingen vart. Tydligen är Markbor benägna att hålla på med hetsjakt 🙁

 4. Pingback: TV-kocken talar ut i GT om sin aggressiva hund |

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.