Så kom Djurambulansen i Blekinge till

image

”Jag hade haft Dig  i 14 år. Fjorton underbara år av tvåsamhet tillsammans som nu var till ända. Lyckligtvis var jag omedveten om att tiden nu runnit ut. Jag hade tidigare samma dag suttit hos en vän och beklagat bortgången av deras hund och samtidigt berättat att sådana människor som jag borde inte ha djur eftersom det tar mig så hårt när de försvinner.

Jag hade mist min älskade katt året innan och jag hoppades att det skulle dröja länge tills Du Vandrade samma väg. 
En anledning till att du nu äntligen skulle få bli mamma var rent egoistisk…-att då Du försvann skulle jag i alla fall ha Din bebis kvar!…Ett fysiskt minne av dig…. Senare samma dag skulle jag hitta dig så illa däran, döende och Din fölunge skulle följa dig i graven…”

Ja, så börjar min berättelse om Flower- min älskade häst- som var mitt barn och min livskamrat under många underbara år.  Hon var min inspiration och själsvän, min andra hälft… Min Avatar! 

Jag kan fortfarande inte läsa berättelsen utan att bryta ihop- trots att det nu gått över två år. Smärtan och sorgen var så stor då att jag än i dag stundtals kan känna den och möjligen har jag har även blivit lite rädd att älska ett djur igen! Det gör ju så ont när knoppar brister! Men numera har den värsta sorgen gått över till ilska! Ren och skär ilska över hur utelämnad man är när det verkligen gäller! Och hur allt som varit perfekt och självklart plötsligt kan kastas omkull och inget blir sig likt längre…

Jag blir arg när jag tänker på händelseförloppet! Arg över att hon inte fick hjälp tillräckligt snabbt. Arg över den bristande kommunikation mellan djurambulans och veterinär. Och att jag inte hade något mer val än att sända henne i döden. Hur ska man kunna hitta en mening i en sådan händelse!?

Ja, gudarna skall veta att det tog tid… Hm.. ja, det tog nog minst ett halvår.. Under denna tid grumlades mina tankar, blev inbunden. Grät i oändlighet. Bannade mig själv över att jag inte sett att hon var sjuk… Sjukskrev mig från jobbet, tappade intresset för allt…  de kvarvarande hästarna stod understimulerade i hagen.. Allt var mörkt och svart. Både inombords och ute i den stjärnklara vinternatten. Just denna natt satt vi framför brasan då idén om en egen djurambulans föddes! Vi borde göra något! Det måste finnas hjälp på närmre håll! En hjälp för djuren där man jobbar med själ och hjärta! Där kompetens och kommunikation finns! Vår drivkraft blev… -Inga djurägare ska behöva uppleva det vi var med om! Inga djur skall behöva lida mer än nödvändigt.

Det har krävdes en stor ekonomisk insats och en djungel av lagar och regler att sätta sig in i. Länsveterinär och djurskyddsinspektör som kritiskt besiktigat bilen, vilket vi faktiskt bad om för att inget skulle uppdagas senare. En strävan och inriktning mot hög serviceanda, kompetens och profession.  Det hela gick vägen och äntligen finns Djurambulansen Blekinge!

Än så länge rullar en ambulans i länet som bemannas av ett resursteam med skiftande kompetens…från djurvårdare till veterinär basmedicinskutbildning.  Beroende på händelse och skadans art larmar vi den person som är mest specialiserad för fallet. Värt att notera är att vi står i ständig förbindelse med veterinär! För att begränsa utgifterna för djurägaren har vi presenterat ett resursavtal där man betalar en symbolisk summa per månad. I  detta avtal ingår en medlemstidning från Evidensia och självklart fria akuta utryckningar- dygnet runt, året runt! Vi kommer även inom snar framtid kunna erbjuda våra medlemmar olika djurrelaterade kurser.

För uppdrag utan resursavtal utgår en timdebitering för att täcka kostnaderna i samband med utryckningen.

Förutom akuta utryckningar kan man även boka oss för rutinärenden hos din Veterinär, vi tänker främst på djurägare som har svårt att ta sig till och från hemmet med sitt djur av olika anledningar men ALLA är välkomna att höra av sig med sina djurärenden! 

Välkomna att läsa mer om oss på www.djurambulansenblekinge.se . Du kan givetvis gilla oss på facebook för att ta del av vårt arbete och hjälpa oss att sprida vår etablering.

Anne & Magnus 140819

Husdjur som blir akut sjuka kan nu få snabb hjälp. Blekinge har fått sin första djurambulans.Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.