TV-kocken talar ut i GT om sin aggressiva hund

karin

 

I början av augusti skrev Dog News om situationen i Marks kommun: på en mindre ort i Marks kommun lever ortsborna i skräck, 300 personer har skrivit under en protestlista och kräver att hunden skall ”försvinna” från orten.

Det hela handlar om den kända TV-kocken Karin Anderssons hund. Karin tvingades till slut att avliva den ena av sina hundar. Hon talar nu ut i GT om hur svårt det var att ta ett beslut om avlivning och hur nära hon står/stod sina båda hundar.

Efter första bitattacken på grannen trodde hon det var en olycka men då hunden/hundarna attackerade igen förstod hon att hon måste ta ett beslut. Hon har nu som sagt avlivat den ena hunden och går i god för att Horredsborna skall kunna känna sig säkra och att den kvarvarande hunden är i trygga och säkra händer och att inga fler attacker kommer att ske.

Tv-kockens hund gick till attack mot grannen

 Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

En kommentar till TV-kocken talar ut i GT om sin aggressiva hund

  1. Ninni Linden skriver:

    Vad är detta, jag blir illa berörd, varför väljer Karin Andersson en ras som Fila Brasileiro, jag finner det oansvarigt, att hon dessutom tvekade i två veckor huruvida hon skulle avliva hunden som attackerade gör inte det hela bättre. NEJ Karin, det finns inga garantier att hunden inte kommer upprepa sitt beteende, dina grannar har all anledning att oroa sig. Alla hundar bits, dina hundar bits och kommer göra det igen, dina hundar tillhör en ras som åsamkar offret livsfarliga skador vid en attack, rasen avgör graden av hur allvarlig en skada blir. Låt din hund komma till hundhimlen innan någon av dina medmänniskor knackar på pärleporten. Vem vet, hundrasen har tillsammans med andra potentiellt farliga hundar inte sällan attackerat sin egen husse/matte.

    The Fila Brasileiro has a temperament unlike that of any other breed.
    Docile with his own family and immensely loyal, the Fila has an extreme distrust of and aversion to strangers and detests being touched by outsiders.has a temperament unlike that of any other breed.. Docile with his own family and immensely loyal, the Fila has an extreme distrust of and aversion to strangers and detests being touched by outsiders.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.