Socialstyrelsen har publicerat en vägledning för hundar i vård och omsorg

Många människor upplever det som positivt att ha kontakt med hundar. Hundar används framförallt inom äldreomsorgen som en del i behandling, träning eller för social samvaro. Det handlar om att ta vara på de positiva effekter som hundar kan bidra till inom vård och omsorg. Just därför är det angeläget att hundar används under kontrollerade former och att de verksamhetsansvariga följer de regelverk som finns, skriver Socialstyrelsen .

Om hundar används är det viktigt att det sker enligt verksamheternas systematiska kvalitetsarbete. Det innebär bl.a. att en riskanalys görs, att förebyggande åtgärder vidtas och följs upp samt att det finns etablerade rutiner för att använda hundar.Och mycket mer står att läsa i den 29 sidor långa vägledning som Socialstyrelsen har kommit ut med angående hundar i vården.

Det är positivt med hundar i vården. Men det kräver utbildning av både hundar och andra anställda.Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.