Träffa Dog News på Tjolöholms slotts skördefest den 4-5 oktober

skörde

I helgen lördag och söndag den 4-5 oktober kommer Dog News att befinna sig på Tjolöholms slotts skördefest. Skördefesten är öppen mellan 10-16.000 båda dagarna – Välkomna!

Tjolöholms slott ligger i Kungsbacka kommun och skördefesten är ett av Västsveriges största event och brukar dra drygt 7 000 besökare främst från Sverige men även turister från andra delar av Europa. I år förväntar man sig ett rekordstort antal besökare dels för de vackra vädret och dels för att man annonserat i större skala.

Det kommer att finnas hundar (Dvärgspets eller Pomeranian som rasen heter idag), Islandshästar, Friserhästar och Ardennerhästar samt kor, tjurar, kalvar, höns, duvor och andra djur. Förstås kan man köpa en hel del delikatesser som är närproducerat i Hallands län.

Här ser Du hela programmet

Grevinnan Blanche Bonde på Kennel Tjolö på Tjolöholms slott i Kungsbacka kommun, startade i början av 1900 talet uppfödning av Pomeranian (eller Dvärgspets som det hette på den tiden). Grevinnan var den första uppfödaren i Sverige att importera rasen från England, hon födde framförallt upp svarta Dvärgspetsar. Grevinnan födde upp flertalet Champions och var mest framgångsrik med sina spetsar under 1920-talet. Grevinnan var förtjust i hundar och redan år 1924 kom hon att bli den uppfödare som tog in den första Cairn terriern till Sverige, det var en tik vid namn Tincy of Gleidmir och den importerades från Storbritannien.

 Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.