Universitetsdjursjukhuset vid SLU först i landet med nytt MRT-system‏

mrt

Universitetsdjursjukhuset är först i landet med ett helt nytt system för magnetresonanstomografi (MRT). MRT kan i jämförelse med andra bildtekniker skapa bra bilder av kroppsdelar som ligger omgärdade av ben. Därför är tekniken särskilt lämpad att avbilda hjärna och ryggmärg.

MRT kan ge mycket detaljerade bilder och är den bästa tekniken för att påvisa diskbråck och för att få en god uppfattning om dess utbredning och påverkan på omgivande strukturer. Metoden är också användbar vid undersökning av leder och muskler liksom kroppens andra mjukdelar som exempelvis lever, mjälte och njurar. Apparaten är framtagen för humanvård, men fungerar lika bra för smådjur.Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.