Polisen måste köpa 500 nya bilar – hundburarna är för trånga

Förvaltningsrätten i Malmö har prövat frågan om polisens hundburar och slagit fast att burarna är för trånga vilket betyder att polisen måste införskaffa 500 nya bilar och dessutom bygga om dem för ytterligare 100 000 kronor.

Eftersom det handlar om så stora summor pengar kommer polisen troligen att överklaga till kammarrätten i Göteborg.

Det var ursprungligen länsstyrelsen i Skåne som tog upp frågan efter att ha fått in en anmälan av två av polisens egna hundförare. Man kunde då konstatera att polisens hundburar är för små för att transportera två hundar samtidigt och ingen av polisens bilar klarar kraven om hundarna ska transporteras i över två timmar.

Om polisen kommer att fortsätta använda bilarna för hundtransport så är det bara polisen själv som kan bötfälla en olaglig djurtransport. Hur många poliser stannar en annan polisbil? Jordbruksverket har sagt nej till en dispens för transport i de befintliga burarna.

Polishundar i allt för trånga burarDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

3 Responses to Polisen måste köpa 500 nya bilar – hundburarna är för trånga

  1. Pingback: Polisen överklagar dom om hundburar |

  2. Pingback: Polisen måste skaffa större burar till sina hundar – omedelbart |

  3. Pingback: Polisen överklagar Förvaltningsrättens beslut om hundburarna |

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.