Veterinär avlivade hund mot ägarens vilja

En veterinär på en klinik i Stockholm anmäls nu till Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård efter att hon avlivat Annas 8-åriga Papillon hund utan Annas medgivande.

Det var under en promenad som Annas hund skadades då de överfölls av en lösspringande Rottweiler. Hunden blev liggandes blödande på marken, efter att den större hunden bitit tag över ryggen och ruskat den mindre hunden ordentligt. Annas hund fick synliga sår och ena ögat var blodigt. Anna själv säger till Expressen att det var otroligt att hunden överlevde.

På djursjukhuset i Stockholm konstaterade man sår under huden och behöll hunden över natten då det fanns risk för infektion. Dagen efter genomgick hunden ett ultraljud och man konstaterade att hunden inte hade några inre skador. Röntgen togs aldrig. Anna bestämde sig att flytta hunden till en specialist på ett annat djursjukhus i Uppsala men lät hunden ligga kvar några timmar för att få vila och få antibiotika.

Då Anna kom till djursjukhuset för att hämta ut sin hund blev hon illa bemött enligt henne själv, hon fick information om att hunden skulle avlivas omgående på grund av att den hade ont och hon fick ingen chans att ta farväl av hunden. Hon såg hur en sköterska tog hunden under armen och bar iväg med henne och strax efter fick hunden somna in. Anna kände sig maktlös och ledsen och trots protester förlorade hon sin allra bästa vän utan ett farväl! Nu anmäler hon veterinären som valt att inte kommentera ärendet till media.Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 Response to Veterinär avlivade hund mot ägarens vilja

  1. Anna skriver:

    Veterinären var Izabela Belharzou och kliniken var Albano djursjukhus.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.