Sjuk kvinnas hund hotas med avlivning

Malmö stad och förvaltningsrätten anser att hemtjänsten inte mera skall rasta en hund vars 80-åriga ägare lider av Parkinsons. Så länge kvinnan vistades på sjukhus fick hon hjälp med rastning fyra gånger dagligen, men nu är det stop.

Kvinnans man är också sjuk så han kan inte heller rasta hunden, enda utvägen är att sälja hunden eller avliva den. Men att göra sig av med en familjemedlem är inte så lätt, det är många känslor inblandade för hunden är ofta som ett barn och barn avlivar man inte eller ger bort dem! ,

Förvaltningsrätten slår fast att hunden är endast en sällskapshund och det finns inte några särskilda omständigheter för att paret skall få fortsatt bidrag till hundrastningen. Eftersom makarna har barn och har varandra är hunden ”inte viktig” för att motverka social isolering.

Man kan få bistånd för hundrastning om man är sjuk och ensamstående och helt utan kontaktnät och att man har läkarintyg på att hunden har särskild betydelse för hälsan.

Hunden hotas av avlivning när matte och husse är sjukaDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 svar på Sjuk kvinnas hund hotas med avlivning

  1. Pingback: Det var många som brydde sig |

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.