Det var många som brydde sig

Svenskarna visar sig vara väldigt måna om djur. Det 80-åriga paret som förlorade rätten till hundrastning blev varmt uppvaktade av både grannar släkt och hundratals hundvänner som ville ställa upp på ett eller annat sätt och hjälpa paret med deras hund.

Dvärgschnauzern kommer att få stanna hos de äldre paret och blir i fortsättningen rastad av en släktingen och en granne. Skulle det trots denna hjälpinsats uppstå problem så finns det många varma människor där ute som på ett eller annat sätt är villig att hjälpa till allt från att rasta hunden till att ta över den och ge den ett kärleksfullt hem.

Artikeln i Sydsvenskan fick en minst sagt varm respons av hundvänner i hela landet, de flesta reagerade på att hunden är en familjemedlem och inget man bara gör sig av med om man själv inte orkar gå ut med hunden.

Sverige har en gammal syn på hunden som fortfarande anses vara likställd med ett kylskåp och inte en familjemedlem. En ny lag borde till så att hunden får en högre status i samhället, det finns redan lagar om hur en hund skall skötas medan lagen trots det likställer hunden med ett föremål! Något som SKK borde arbeta för?

Dvärgschnauzern räddad från avlivningDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 svar på Det var många som brydde sig

  1. Birgitta Lindqvist skriver:

    Egentligen kan djurlagarna vara giltiga när hunden bara är en sak-produkt, skulle vara kul att få ett svar från jurist.

  2. Birgitta Lindqvist skriver:

    Tänk om hundägare gjorde en namninsamling och skickade till regeringen, plus SKK agerade.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.