Royal Canin lanserar världens första livsstilsanpassade hundfoder‏

royalfoder

1997 blev Royal Canin först på marknaden med hundfoder anpassat för olika storlekar. 1999 kom ytterligare en världsnyhet, skräddarsytt foder för olika rashundar. Och nu är nästa innovation här: LIFESTYLE HEALTH NUTRITION – världens första livsstilsanpassade hundfoder.
– Detta skapar helt nya förutsättningar för alla aktiva hundar och hundar i stadsmiljö, säger Madelene Rydh, Royal Canin Sverige.

Precis som vi människor lever våra hundar olika typer av liv, inte minst i storstaden där möjligheterna är oändliga. Till skillnad från oss kan inte hundarna själva välja livsstil utan de är helt beroende av sina ägares intressen och livsmönster. Miljö och livsstil påverkar både kroppen och den mentala aktiviteten, och därmed bör även hundarnas kost anpassas efter yttre förutsättningar. För att möta dessa olika behov har Royal Canin nu tagit fram världens två första livstilsanpassade hundfoder – URBAN LIFE och SPORTING LIFE.

URBAN LIFE: Skräddarsytt foder för storstadshunden

En storstadsmiljö kan vara utmanande på flera sätt. Den är intensiv med mycket människor, höga ljud, trafik och luftföroreningar. Detta påverkar våra hundar, men med rätt val av foder går det nu att underlätta citylivet för våra fyrfota vänner. Det unika URBAN LIFE-sortimentet är nämligen specifikt anpassat för hundar som lever i en intensiv stadsmiljö.

– Ökad oxidativ stress är en följd av olika typer av luftföroreningar och kan exempelvis leda till försämrat luktsinne, påskyndat åldrande och inverkan på luftvägarna. Därför innehåller URBAN LIFE en exklusiv blandning av antioxidanter, vilket hjälper hunden att motverka denna belastning. Dessutom bidrar ett unikt fiskhydrolysat till att balansera det hormonpåslag hunden får i en intensiv miljö, säger Madelene Rydh, vetenskaplig kommunikatör på Royal Canin Sverige.

SPORTING LIFE: Det självklara valet för den aktiva hunden

En annan typ av livsstil är den mer aktiva hunden, som är med på allt ifrån lätta joggingturer och agilitypass med husse eller matte – till extremt krävande draghundslopp. Gemensamt för alla typer av ansträngning är att en fysiskt krävande situation för en hund alltid bidrar till ett ökat energibehov.

– SPORTING LIFE är ett foder som skräddarsytts efter de specifika behov som uppstår hos aktiva till mycket hårt arbetande hundar. Vid fysisk ansträngning fungerar kroppen på ett annat sätt. Bland annat går matsmältningen fortare, lederna utsätts för större påverkan och musklerna används mer intensivt. Därför måste energitillförseln också anpassas till aktiviteten för bästa möjliga välmående och prestation, säger Madelene Rydh.

Det kan alltså vara väl värt att tänka över din och din hunds livssituation och anpassa kosten efter den. LIFESTYLE HEALTH NUTRITION är skapat för att underlätta precis detta – så att både du och din hund kan njuta av aktiva och hälsosamma liv. Hur och var ni än väljer att leva dem. 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.