Hundägare stäms efter hundattack

Hundägare stäms efter två hundattacker på samma hund. Nu kräver den drabbade hundägaren skadestånd och ersättning för förlorad arbetsförtjänst och reseersättning på sammanlagt drygt 12 000 kronor.

Vid två olika tillfällen gick en lösspringande Rottweiler till attack mot en kopplad Springer spanieltik, vid båda tillfällen skadades tiken så svårt att den behövde veterinärvård. Vid det andra tillfället höll det på att gå riktigt illa, tiken vårdades 9 dagar på klinik innan den mådde så bra att den kunde komma hem.

Efter första attacken hade Rottisägaren lovat att hunden aldrig mera skulle springa lös men det var ett löfte taget ur luften. Det gick bara månader så attackerade hunden igen. Tiken som blev attackerad var försäkrad men nu vill ägaren ha ut pengar för självrisk och förlorad arbetsinkomst samt resor. Om inte parterna kommer överens så kommer fallet att avgöras av Växjö Tingsrätt.

Kräver skadestånd för hundöverfallDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.