Gatuhunden Arthur får inte komma till Sverige?

arthur

Gatuhunden Arthur som slog följe med de svenska laget Mikael Lindnord, Simon Niemi, Staffan Björklund och Karen Lundgren som tävlade i multisport-VM i Ecuador i veckan, kan stupa på mållinjen…..det blir ingen sista etapp, ingen resa till Sverige säger Jordbruksverket.

Mitt under det tuffa multisportloppet träffade laget gatuhunden Arthur, en enda liten köttbulle och Arthur följde laget miltals genom ogenomtränglig djungel och forspaddling.

Arthur hade äntligen hittat någon som brydde sig om honom och han tänkte inte ge upp sin nya husse för någonting i världen. Det hela slutade med att det svenska laget förlorade i tid men de brydde sig till sist bara om Arthur, som de hoppades kunna ta med hem till Sverige.

Vid en första kontakt med Jordbruksverket hemma i Sverige trodde laget att det var grönt ljus att Arthur skulle få flyga med hem. Men nu har laget förstått att det är snårigare än i världens tätaste djungel att ta sig förbi allt pappersarbete och alla vaccinationer och kontroller som Arthur måste gå igenom för att få flyga med laget hem.

Normalt tar det 4 månader att förbereda en gatuhund för inresan till Sverige, efter lagets alla böner har man lovat på Jordbruksverket att titta på saken igen, men det kan ta minst 30 dagar för att få klartecken för en hemresa. Kommer Arthur att stupa på mållinjen?

En insamling pågår för att få ihop 50 000 kronor till flygresa och karantän i Sverige, igår hade man redan fått ihop 26 000 kronor. Det finns dock en plan b om jordbruksverket inte låter Arthur flyga hem med teamet nu på torsdag. Då lämnar man hunden i landet och hämtar honom senare, man har redan hittat en person som kan ta hand om Arthur under den tid han måste stanna kvar. Teamet är fastbesluten att hunden skall till Sverige!

Uppdaterat kl: 14:50

Glädjebesked idag – Gatuhunden Arthur får komma till Sverige.

– De har fått ett tillstånd så att Arthur få komma hit och sitta i karantän i 120 dagar, säger Hajnalka Csillag smittskyddshandläggare på Jordbruksverket till Aftonbladet.

Gatuhunden Arthur kan få nobbenDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.